Integrera e-post

Ni kan via inställningarna för organisationens e-postadresser, vid utformning av brevmallar och i samband med enskilda utskick styra vilka e-postadresser som står som avsändare för er utgående e-post.

Administrera e-postadresser (inloggning krävs)

Olämplig avsändaradress får många e-postmeddelande att fastna i spamfilter

E-postmeddelanden passerar vanligtvis ett antal spamfilter på vägen från avsändare till mottagare. Ibland fastnar mejl i spamfilter redan innan de ens når fram till mottagaren och då hamnar de inte ens i mottagarens vanliga spam-låda. Mejlen som fastnat på det sättet kan visserligen hittas i loggar på företagets eller webbhotellets mejlserver men det är det få användare som ens känner till.

Spamfiltren kontrollerar ofta ett antal olika faktorer som de väger samman och bestämmer sig för om det är spam eller inte. En viktig faktor då är om servern som skickar mejlet förväntas att hantera mejl med den angivna e-postadressen. Med andra ord måste vår e-postserver vara betrodd att skicka e-post med den avsändaradressen ni valt. Därför bör ni aldrig använda exempelvis Gmail- eller Hotmailadresser som avsändardress i mejl som skickas från våra servrar.

Använda en e-postadress hos oss som avsändare

Det enklaste sättet att skicka mejl med en lämplig avsändaradress är att vi lägger upp en e-postadress under någon av våra egna domäner, t ex minaaktiviteter.se, idrott.se eller dans.se. Exempelvis kan vi hos oss lägga upp en vidarebefordran från uppsalabuggarna@dans.se till info@uppsalabuggarna.se. Då kan ni skicka mejl med avsändaradressen uppsalabuggarna@dans.se utan att de riskerar att hamna i spamfilter pga avsändaradressen. Namnet på avsändaren som visas för mottagaren kan fortfarande vara ”Uppsalabuggarna” och svarar de på mejlet så hamnar svaret hos info@uppsalabuggarna.se.

En fördel med detta är också att ni får en inkorg med mejl som skickats till era olika ingående mejladresser.

Tillåta vår server att skicka e-post från er domän

Om ni vill använda era egna mejladresser som avsändare kan ni istället lägga upp oss som auktoriserad avsändare för er mejldomän. Ni behöver då lägga in poster på er egna server om SPF, DKIM mm. Meddela oss om ni är intresserade av att göra det så guidar vi er.

Om ingående mejl till mejldomänen inte hanteras på våra servrar så förlorar ni dock de funktioner som finns i systemet för att hantera ingående mejl.

Test av leveransbarhet av e-post med mail-tester.com

Efter att ni lagt till SPF pekaren på er namnserver kan ni använda tjänsten mail-tester för att testa leveransbarhet för e-post. För att testa leveransbarheteten i Mina Aktiviteter kan ni gå till er egen profil och tillfälligt byta ut er egen e-postadress mot adressen testmeddelandet ska skickas till. Därefter kan du klicka på länken ”Skicka meddelande” på din sida i Mina Aktiviteter för att skicka meddelandet. Därefter kan du klicka på knappen ”Then check your score” för at se resultatet.

Mail-tester

MX Toolbox

Webhotell och e-posttjänster

Vi erbjuder webbhotellkonto hos Oderland med kontrollpanelen cPanel för smidig administration av webbplatser och e-post.