Filmer

Ni kan dela filmer till kunder, medlemmar, deltagare i specifika aktiviteter eller till andra organisationer.

Exempelvis kan ni spela in en föreläsning för att sedan göra den tillgänglig till alla som var med på föreläsningen. På en danskurs kan ni filma en koreografi eller ett övningsmoment och dela filmen till alla kursdeltagare. Ni kan spela in en föreställning på en terminsavslutning och sälja inspelningen eller dela den gratis till terminens deltagare.

Ni kan även sälja tillgång till filmer utan koppling till någon fysisk aktivitet.

Så fungerar det

Ni behöver först skapa ett eget konto hos videotjänsten Vimeo. I inställningarna i Vimeo lägger in att skyddade/privata filmer får startas från de domän ni använder hos oss (t ex minaaktiviteter.se, idrott.se eller dans.se).

När ni laddat upp en film till ert Vimeo-konto kan ni i vårt system tala om vad filmen heter och vilket Vimeo-ID filmen har.

Ladda upp och administrera filmer (inloggning krävs)

Ni kan sedan dela filmerna till deltagare i utvalda aktiviteter och/eller andra organisationer. Dela filmer till aktiviteter kan ni göra från både film- och aktivitetsadministrationen, vad helst som är enklast för er. När ni delar en film väljer ni också mellan vilka datum som filmen skall vara tillgänglig.

Dela filmer från aktivitetslistan (inloggning krävs)

När en användare loggar in till vår tjänst så visas eventuella filmer som användaren har tillgång till direkt på startsidan.

Att spela in och dela en ny film

Ni kan hos oss lägga upp en ny film för delning långt innan ni spelat in filmen och laddat upp den till Vimeo. Ni lämnar då inledningsvis Vimeo-numret blankt i inställningarna för filmen.

På det sättet kan ni lägga upp planerade delningar i lugn och ro långt innan ni spelar in filmen. När ni publicerat filmen på Vimeo ändrar ni sedan bara Vimeo-numret i inställningarna för filmen hos oss.

Att dela film till en annan organisation

Förutom att dela filmer med era egna kunder/medlemmar så kan ni även dela tidsbegränsade nycklar till filmer till andra organisationer.

Nycklarna kan ni smidigt mejla till den andra organisationen direkt från systemet. Ni gör det genom att från filmöversikten klicka på delningen ni gjort till en organisation och därifrån välja ”Mejla länk till filmen”. Ni får då också förslag på mottagare av mejlet som hämtas från inställningar hos mottagaren och tidigare mottagare av filmnycklar som ni skickat till mottagarorganisationen. Finns inte rätt mottagare med så gå vidare och lägg in den nya mejladressen manuellt när ni skriver mejlet genom att klicka på redigera-knappen där mottagare visas. Nästa gång ni skickar en filmnyckel kommer den nya mejladressen att finnas med direkt som valbar adress.

Dela vidare en film

Om ni som organisation fått en film delad med er kan ni förutom att sprida nyckeln ni fått även dela den vidare till de som bokat olika aktiviteter hos er. Det gör det väldigt smidigt att köpa en film från en annan organisation och sedan låta era egna kunder/medlemmar köpa tillgång till den filmen genom en egen aktivitet ni själva lägger upp. Ni kan även dela filmen gratis till alla inloggade medlemmar.

Behörigheter

Alla administratörer kan hantera och dela filmer.

Dessutom finns en speciell behörighet med namnet ”Hantera filmer”. Det gör det möjligt för er att i adressboken skapa en grupp som heter ”Filmare” och via gruppinställningarna ge alla aktuella medlemmar i gruppen har rätt att hantera alla filmer. Det låter er utse en eller flera personer som kan hantera filmer utan att de behöver vara administratörer för andra delar av verksamheten.