Swish Handel

Eftersom CogWork är teknisk partner till Swish så är det väldigt enkelt för er att addera betallösningen Swish Handel med ett eget Swishnummer och med insättning direkt till ert eget bankkonto. Insättningen sýns på ert egna bankkonto bara sekunder efter att er kund signerat betalningen i sin egna Swish-app.

Kontakta er egna bank

Det första ni behöver göra är att kontakta er egna bank om att addera tjänsten Swish Handel med CogWork AB som teknisk leverantör. Hos vissa banker kan ni även beställa tjänsten Swish handel direkt från Internetbanken.

Ibland vill bankerna kontrollera att webbshoppen uppfyller alla krav som ställs för att få ta betalt med Swish på webbplatsen. Några saker som krävs är att säljarens organisationsnummer och kontaktuppgifter visas tydligt innan köpet liksom att köp-/bokningsvillkor presenteras och uppfyller de lagkrav som finns. Ni behöver alltså först se över de bokningsvillkor ni har inlagda i systemet och att övriga krav är uppfyllda. Det brukar också underlätta om ni har en aktivitet öppen för bokning som banken själv kan testa eller få skärmdumpar ifrån.

I normalfallet kan ni eller banken välja oss som teknisk leverantör via en lista som banksystemet automatiskt hämtar från Swish. Om det inte är möjligt så är vårt nummer som teknisk partner 9874679286.


Vi får information från Swish och lägger in Swish-kontot

När banken gjord sitt och Swishnumret är klart att användas så får vi som leverantör information om det. Vi lägger då upp det i systemet och meddelar er att det är klart. Räkna med att det tar en arbetsdag från det att Swish meddelar oss att Swishnumret är redo.


Om ni vill lägga in det på egen hand

Även om vi rekommenderar att ni låter oss lägga in Swishkontot så är det även möjligt för er att göra det helt på egen hand. Var då väldigt noga att testa att allt fungerar innan ni väljer att visa det för era kunder.

Koppla till ett bankkonto

Ni kan styra inbetalningar från Swish handel till ett befintligt bankkonto eller öppna ett nytt bankkonto i samma bank för alla inbetalningar från Swish handel. Det bankkonto som Swish handel går bör också finnas upplagt i vår tjänst som ett eget bankkonto.

Visa bankkonton (inloggning krävs)

Håll swishnumret hemligt

Tänk på att det Swishnummer ni får måste hållas hemligt för era kunder eftersom eventuella direktinbetalningar till Swishnumret inte kan hanteras automatiskt.

När ni fått klartecken från banken så lägger in uppgifterna i systemet

Öppna swishinställningar (inloggning krävs)

Lägg in ert nya Swishnummer i systemet och tänk på att bankkonto och verifikationsserie blir rätt. Finns inte bankkontot upplagt hos oss behöver ni lägga upp det.

Bokföringskontot hämtas i första hand från bankkontot som inbetalningen sätts in på. Oftast är det smidigast att lägga alla automathanetrade inbetalningar via Swish handel på en egen verifikationsserie märkt ”S” eller liknande.

Gör en testinbetalning

Klicka på ”Testa Swishkonto” för att göra en testinbetalning. Förfrågan om betalning skall komma upp direkt i swishappen på det mobilnummer ni skickat frågan till. När ni betalt skall det efter någon sekund synas både i tjänsten och er egen bank.

Testa hela flödet

För att kontrollera att avisering, avprickning, kvittens och bokföring fungerar hela vägen så anmäler ni er själva till en aktivitet, betalar med Swish handel och kontrollerar att allt fungerar som det ska.

Hör av er om något är oklart

Om ni inte får till det eller känner er vilsna så är ni välkomna att höra av er till oss så hjälper vi till.