Swish Handel

Eftersom CogWork är teknisk partner till Swish så är det väldigt enkelt för er att addera betallösningen Swish Handel med ett eget Swishnummer och med insättning direkt till ert eget bankkonto. Insättningen sýns på ert egna bankkonto bara sekunder efter att er kund signerat betalningen i sin egna Swish-app.

Kontakta er egna bank

Det första ni behöver göra är att kontakta er egna bank om att addera tjänsten Swish Handel med CogWork AB som teknisk leverantör. Hos vissa banker kan ni även aktivera tjänsten Swish handel direkt från Internetbanken utan att kontakta banken på annat sätt.

I normalfallet kan ni eller banken välja oss som teknisk leverantör via en lista som banksystemet automatiskt hämtar från Swish. Om det inte är möjligt så är vårt nummer som teknisk partner 9874679286.

Ni kan styra inbetalningar från Swish handel till ett befintligt bankkonto eller öppna ett nytt bankkonto i samma bank för alla inbetalningar från Swish handel. Det bankkonto som Swish handel går bör också finnas upplagt i vår tjänst som ett eget bankkonto.

Visa bankkonton (inloggning krävs)

Tänk på att det Swishnummer ni får måste hållas hemligt för era kunder eftersom eventuella direktinbetalningar till Swishnumret inte kan hanteras automatiskt.

När ni fått klartecken från banken så lägger in uppgifterna i systemet

Öppna swishinställningar (inloggning krävs)

Lägg in ert nya Swishnummer i systemet och tänk på att bankkonto och verifikationsserie blir rätt. Bokföringskontot hämtas i första hand från bankkontot som pengar går in till. Oftast är det smidigast att lägga alla automathanetrade inbetalningar via Swish handel på en egen verifikationsserie märkt ”S” eller liknande.

Klicka på ”Testa Swishkonto” för att göra en testinbetalning. Förfrågan om betalning skall komma upp direkt i swishappen på det mobilnummer ni skickat frågan till. När ni betalt skall det efter någon sekund synas både i tjänsten och er egen bank.

Testa hela flödet

För att kontrollera att avisering, avprickning, kvittens och bokföring fungerar hela vägen så anmäler ni er själva till en aktivitet, betalar med Swish handel och kontrollerar att allt fungerar som det ska.

Hör av er om något är oklart

Om ni inte får till det eller känner er vilsna så är ni välkomna att höra av er till oss så hjälper vi till.