Skriv ut och skicka med post

Urval

Vid skapandet av pappersbrev går det att som exempel göra ett urval i Adressboken med enbart de som saknar e-post. I Adressboken klickar man på ”Urval”, förstoringsglasikonen i rullgardinsmenyn för E-status och väljer ”Saknas” under rubriken ”Exakt”. Det går även att välja alternativet ”Fungerar inte” under rubriken ”Högsta status”, i samma rullgardinsmeny för få med både individer som har ej fungerande e-postadresser och de som saknar e-postadress i urvalet.

När urvalet är klart kan du gå till ”Utskick” där du hittar du en steg-för-steg-guide.  I steg två ”Filtrera och kontrollera meddelanden” väljer du ”Saknas” under E-poststatus., för att kunna skriva ut utskicken till de som saknar e-postadress.

Anpassa till dubbelfönsterkuvert med inramning

I steg tre av skapandet av ett utskick ”Redigera brev” kan ni välja  ”Inramning – A4 med adressfält”. Då infogas automatiskt sidhuvud med avsändare och mottagare anpassad för dubbelfönsterkuvert.

Skriv ut enstaka eller alla meddelanden

Från förhandsgranskasidan kan ni välja att skriva ut det meddelandet ni granskar eller samtliga meddelanden. Det kan vara bra att först skriva ut enbart sidan du granskar för att se att allt är korrekt innan du skriver ut utskick till alla mottagare.

Spärra webbläsaren från att infoga egna sidhuvud och sidfötter

Beroende på den egna webbläsarens inställningar kan webbläsaren infoga egna sidhuvuden och sidfötter med webbadress mm. För att hindra detta så välj i samband med utskrift att inte visa sidhuvuden och sidfötter.