Synlighet och anmälningsperioder

Visa publikt

Enkelt ja- eller nej-val. Om en aktivitet inte visas publikt syns den inte i publika kurslistor och liknande.
Däremot är det fortfarande möjligt för alla att anmäla sig till aktiviteten förutsatt att den är öppen för anmälan och att man tillhandahåller en direktlänk, till exempel via e-post.

Tider för visning och anmälan

För att en aktivitet skall vara publikt synlig måste man tala om vilka datum/klockslag den skall börja respektive sluta att visas.

De anmälningsformer man inte tilldelar något startdatum kommer att utgå helt. Vill man till exempel inte utnyttja möjligheten att låta personer lämna intresseanmälan innan den riktiga anmälan öppnat så låter man bara startdatumet för intresseanmälan vara blankt.

Inloggade administratörer är inte bundna av dessa perioder utan kan alltid anmäla personer till aktiviteter oavsett datum.

Börja visa info

Man kan om man vill välja att endast visa information om en kommande kurs utan möjlighet för besökaren att kunna anmäla sig. Under tiden mellan datumet för ”Endast info” och första datumet för någon form av anmälan kommer endast information om kursen att visas. Besökaren kommer alltså inte ens kunna lämna en intresseanmälan via systemet under denna tidsperiod.

Intresseanmälan

Man kan anmäla att man vill ha mer information om kursen innan man anmäler sig.

Öppen anmälan

En öppen anmälan innebär att man tillämpar principen att man blir anmäld först efter att man antagits av kursadministratören istället för principen ”först till kvarn”.

Direktanmälan

Efter perioden med öppen anmälan så tar anmälan med turordning vid.

Efteranmälan

Efteranmälan kan användas för antagninge efter ordinarie anmälningstid är passerad.

Stäng anmälan

Det datum den sista anmälningsformen stänger.

Sluta visa info

Aktiviteter kan om så önskas fortsätta att visas en viss tid efter det att anmälan stängt.

Om man lämnar datumet för ”Sluta visa helt” som blankt kommer istället datumet för ”Stäng anmälan” att användas för samma ändamål. Om även det är blankt kommer aktiviteten att fortsätta visas för all framtid.