Visa anmälan mm på den egna webbplatsen

För att undvika dubbelarbete och minska risken för felaktig och motstridig information rekommenderar vi att ni inte längre manuellt uppdaterar aktuella aktiviteter mm på er egna webbplats. Istället skapar ni en koppling som gör att alla aktiviteter mm ni lagt in här automatiskt och snyggt visas direkt på er egna webbplats.

Länka till information Mina Aktiviteter

Det allra enklaste sättet att koppla t ex webbanmälan till kurser till den egna webbplatsen är att länka till Mina Aktiviteter. Några vanliga länkar som gäller för er egen organisation hittar ni när ni är inloggade på sidan ”Admin> Organisation”.

Länka till handledning

Det går att skapa en länk till handledningen som tillfälligt ställer in handledningen på en domän. Den tillfälliga inställningen kommer att gälla tills webbläsaren stängs ner. 

?cwDomain=dans.se för Dans.se
?cwDomain=idrott.se för Idrott.se
?cwDomain=minaaktiviteter.se för Mina Aktiviteter

Som exempel: https://cogwork.se/handledning/?cwDomain=idrott.se .Det  går även att skapa länkar till som exempel undersidor https://cogwork.se/handledning/integrera/visa-pa-egen-webbplats/?domain=dans.se

Hämta och visa data med JavaScript

Genom att infoga en kort JavaScript-instruktion i HTML-koden på den egna webbsidan kan man exempelvis visa en lista med alla aktuella aktiviteter.

Fördelar med JavaScript-lösningen är att den är väldigt enkel och inte kräver någon tillgång till den egna webbservern frånsett möjligheten att redigera HTML-koden på vanliga webbsidor. Om webbläsaren mot förmodan inte hanterar JavaScript kommer besökaren istället att se en länk till anmälan på en extern webbsida.

En nackdel är att aktiviteterna och annan infogad data inte kommer att indexeras tillsammans med den egna webbsidan i Google och andra sökmotorer. Om ni har möjlighet att hämta informationen direkt av er webbserver via PHP eller liknande rekommenderar därför att ni istället gör det (förutsatt att informationen är relevant att indexera).

Mer information om att infoga innehåll och funktioner med javascript 

Hämta del av en webbsida för infoga inuti en annan webbsida (HTML DIV)

Ibland kan det vara snyggare att infoga informationen direkt på en sida istället för inuti en ram. Detta kan åstadkommas genom att hänga på ;format=htmlBody som extra variabel i slutet av webbadressen (url:en).

HTML-koden är noggrant taggad vilket gör det enkelt att omforma utseendet med t ex stilmallar (CSS).

Exempel på användning: http://www.swingkatten.se/kurser/.

Mer info om hur du hämtar ett HTML-bock (DIV)

Hämta en strukturerad datafil (xml)

Genom att hämta all information som ren XML kan ni själva strukturera om och presentera informationen på er egen webbplats precis som ni vill.

Exempel: www.nackswinget.se/display/front/Danskurser

Mer info om hur du hämtar XML-data

WordPress tillägg (plugin)

Om ni har en WordPress webbplats kan ni hämta hem ett tillägg/plugin för att integrera Mina Aktiviteter med er webbplats. När ni aktiverat det kan ni exempelvis visa kurslistan genom shortcoden [cw shop].

Mer info WordPress tillägget

Varning! Använd aldrig ramar (frame/iframe)

Webbläsaren Safari på en iPhone eller iPad sparar inte alltid nödvändig information från en webbsida om webbsidan öppnas inuti en ram. Samtidigt ignoreras ibland instruktionen om att påbörja anmälningsflödet på en ny sida utanför ramen som sidan placerats i. Undvik därför alltid att använda ramar för att visa kurslistor eller liknande.

Mer info om problematiken hittar ni om ni googlar på
safari iframe session