Medlemskort

Digitala och printade medlemskort

Medlemskort med logga, namn, medlemsperiod, streckkod och nummer

Medlemskort, träningskort, licenskort mm innehåller streckkoder och kan användas för att checka in kortinnehavaren till kurser, träningar, möten, konserter, danskvällar och andra aktiviteter.

Digitala medlemskort på mobilen

Medlemskort i mobiel har samma utseende som kortet med logga, namn, medlemsperiod, streckkod och nummer

Istället för att trycka upp traditionella kort att ha i plånboken kan ni låta deltagare få medlemskortet till sin mobil.

Inkludera digitala medlemkort automatiskt i kvitton mm

Välkomstmail med länk till medlemskortet

Ett enkelt sätt att tillhandahålla det digitala medlemskortet är genom en vanlig länk i mejl som skickas från systemet. Genom en enkel kod i mejltexten så visas automatiskt en länk som är unik för mottagaren och som gör att den får upp det digitala medlemskortet i sin mobil eller platta. Det krävs ingen som helst installation av någon app och funkar utmärkt på alla apparater som kan visa en vanlig webbsida. Medlemskortet som visas är också alltid uppdaterat. Om de inte är medlemmar så står det tydligt då de plockar upp medlemskortet.

Ni kan med fördel skicka med digitala medlemskort i exempelvis kvitton som automatiskt mejlas till alla som betalt medlemskap. En länk till medlemskortet inkluderas dessutom alltid i den sidfot som finns med på de allra flesta mejl som skickas från systemet. Eftersom de flesta läser sina SMS i en smartphone fungerar det även utmärkt att inkludera länken till medlemskort i vanliga SMS som ni skickar via systemet.

Har mottagaren en smartphone kan denne enkelt spara länken direkt på sin mobil. Då behöver medlemmen bara klicka på ikonen på sin mobil för att plocka upp sitt medlemskort.

Information från grupper och aktiviteter

Ni kan i inställningarna för grupper och aktiviteter lägga till att en text skall adderas på medlemskortet för alla aktuella gruppmedlemmar och deltagare. Exempelvis kan ni ha en grupp i adressboken som heter ”Guldmärkesinnehavare” och i inställningarna för den gruppen kan ni lägga in att det på medlemskortet skall läggas till texten ”Guldmärke”. Har ni lagt upp bokning av träningskort kan ni i inställningarna lägga till att det på medlemskortet skall visas ”Gymkort” om personen har ett just nu giltigt träningskort.

Om en person inte är medlem eller tillhör någon grupp som skall meddelas på kortet så visas texten ”Ej medlem”.

Medlemskort för print

Ni kan om ni vill exportera datafiler i de format som tryckerier önskar för att generera traditionella plastkort som skickas eller delas ut till era medlemmar/kunder.

Anpassa utseendet

Porsche Club Sveriges
anpassade medlemskort med deras logo längst upp

För ett grundläggande medlemkort utan egen grafik behöver ni inte göra något alls. Det finns alltid tillgängligt. Ni kan dock enkelt ladda upp en bild och tala om att den skall användas som logo på medlemskort. Ofta är det tillräckligt för att skapa ett snyggt medlemskort.

Vill ni ändra färger, typsnitt och flytta omkring element gör ni det genom att skapa en grafisk profil i systemet. Där får ni dels en del enkla förval för att ändra färger och annat. Sedan kan ni komplettera med egen så kallad CSS-kod för mer avancerade anpassningar. Alla fält på medlemskortet är tydligt upptagade och kan enkelt anropas och flyttas omkring via CSS.

ID-kort, bibliotekskort, RFID-tag mm istället för medlemskort

Om ni inte har några speciella behov av egna medlemkort kan ni låta era medlemmar/kunder checka in med egna kort de brukar ha i plånboken Om ni registrerat personnummer i systemet fungerar vanliga ID-kort helt automatiskt. Ni kan även enkelt knyta samman bibliotekskort eller vilka andra kort de råkar ha i sin plånbok med kortinnehavaren. Då kan de nästa gång checka in med sitt bibliotekskort. Samma  sak gäller för RFID-taggar de själva har eller som ni förbeställt.

Handflata istället för kort

Allra enklast är att låta deltagare checka in med handflatan. Det ger en extremt hög säkerhet samtidigt som det är superenkelt för ofta återkommande besökare som inte behöver ha med sig vare sig plånbok eller mobil. Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om hur det fungerar.