Swish Företag

Om ni använder Swish Företag så kan ni addera ert Swish-nummer i era organisationsinställningar. Då kommer era kunder att få information att de kan betala med Swish och information om Swish-nummer, betalningsreferens mm.

Sedan kan ni logga in i er vanliga internetbank och hämta ut en Swish-rapport. Rapporten kan dock vara svår att hitta internetbanken. Här är ett exempel på hur det ser ut i Swedbank där man går in på kontot som Swish-numret är kopplat till och klickar sig vidare till ”Beställa rapporter”.

När ni hämtat Swish-rapporten i textformat (txt) kan ni enkelt importera den till Mina Aktiviteter.

Import: Välj datafil (inloggning krävs)

Efter importen kommer systemet att automatiskt kontera alla inbetalningar som kan identifieras. Konteringen som görs i bakgrunden kan dock ta några minuter. Eventuella inbetalningar som inte kan konteras automatiskt hamnar på den vanliga restlistan för ännu ej hanterade inbetalningar.

Swish Handel

Som alternativ till Swish Företag kan ni addera betallösningen Swish Handel med ett eget Swishnummer och med insättning direkt till ert eget bankkonto. Insättningen sýns på ert egna bankkonto bara sekunder efter att er kund signerat betalningen i sin egna Swish-app.

Swish Handel