Länkar och information

Länkar och generell information WordPress

Media

Under valet Media i högerspalten går det att se och lägga till bilder, dokument och annan media till sidan. Det går även att ladda upp bilder och annan media samtidigt som man redigerar och skapar en sida eller ett inlägg.

Inlägg och sidor

Sidor används för att strukturera och visa innehållet på din webbplats. Sidorna brukar läggas in i webbplatsen meny för att besökarna ska kunna navigera till sidorna. Som exempel sidorna i denna handboken.

Inlägg används om man vill visa ett nyhetsflöde på sin sida, som exempel på första sidan. Till exempel nyhetsinlägg om olika aktiviteter i en föreningen. I länkarna nedan finns det mer information om hur du skapar sidor och inlägg med den nya WordPress editorn som heter Gutenberg.

Utseende

Under valet Utseende i högerspalten går det att ändra generella utseendet på sidan. Till exempel vilka sidor som ska visas i menyn. Under anpassa i den menyn finns det fler val som media i sidhuvudet.

Allmänna tips

Tidigare sparade versioner av sidor finns kvar och går att komma åt genom att klicka på versioner i högerspalten.

Länkar

På svenska

WordPress 5 Gutenberg – Nyheter (video om det nya redigeringsläget)

Introduktion till Gutenberg som ingick i WordPress 5.0 och uppåt (video)

WordPress 5 – Skapa ett inlägg (video)

Loopia WordPress-skolan OBS! instruktionerna för textredigeraren som man skapar inlägg med är gamla WordPress textredigeraren inte ny Gutenberg redigeraren . Kolla istället på de andra länkarna när det gäller specifikt att skapa/redigera inlägg om du använder nya Gutenberg editor bestående av block.

På engelska

How to Use the New WordPress Block Editor (Gutenberg Tutorial)

What Are WordPress Blocks? Everything You Need To Know…

WordPress 5.0 Gutenberg Tutorial (How to Use The Basics) (Video)