WordPress tillägg

WordPress tillägg (plugin)

Om ni använder WordPress på er webbplats kan ni ladda hem ett tillägg/plugin för att integrera Mina Aktiviteter med WordPress. När ni aktiverat det kan ni exempelvis visa kurslistan genom shortcoden [cw shop].

Ni kan även haka på ett eller fler attribut, t ex [cw shop eventGroup=aktivitetsgruppkod searchForm=1]

Om ni redigerar sidinnehållet i HTML-läge så omslut gärna shortcoden i ett div-block för att förhindra att WordPress automatiskt placerar shortcoden innanför p-taggar. Html-koden blir då <div>[cw shop]</div>.

Om ni på samma webbplats administrerar aktiviteter från flera olika arrangörer kan ni använda anropet [cw shop org=organisationskod host=dans] för att styra från vilken organisation och server ni hämtar informationen.

Visa tilläggets presentation på WordPress.com

Guider som hjälper er att komma igång med WordPress

Så här installerar och aktiverar ni tillägget

  1. Logga in till WP och gå till ”Tillägg > Lägg till tillägg”.
  2. Skriv ordet CogWork i sökrutan och klicka retur.
  3. Klicka på ”Installera”
  4. Aktivera tillägget
  5. Klicka på Settings, fyll i er organisatonskod, välj server och spara

Nu är det klart och ni kan på lämplig sida visa en kurslista genom att i textläge infoga shortkoden enligt ovan. Observera att ni måste ha administratörsrättigheter i WordPress för att installera nya tillägg. Om ni inte har det behöver ni kontakta administratören för er webbplats.

Exempel på attribut till shortcoden [cw shop]

searchForm1/0Om sökformulär skall visas
eventGroupEgen kodBegränsa urvalet till en viss aktivitetsgrupp
instructorSöksträngNamn, personnr, e-post, db-id, key mm

Ni kan hitta mängder av andra shortcodes genom att gå till sidan Admin > Aktiviteter (inlogging krävs), göra en sökning med de fält som finns där och sedan klicka på länksymbolen invid ”Sökvillkor”. Under rubriken ”Filterparametrar vid anrop från annan server/tjänst” hittar ni hur ni kan skapa samma filter via webbshoppen. Vissa sökningar funkar dock inte om ni inte samtidigt skickar med en api-nyckel. Ni kan exempelvis inte visa dolda aktiviteter utan tillräcklig behörighet.

Blockredigeraren i WordPress

Du kan även välja blocket CogWork för att lägga till en kortkod om du använder blockredigeraren. Blockredigeraren är den nya innehållsredigeraren i WordPress, mer information om den hittar du här.

Du kan i rullgardinslistan väljer en shortcode som till exempel Shop. Om shortcoden skulle ha underval kommer de automatisk visas efter att du valt shortcode. Som exempel att till shortcoden Shop kan du lägga till attributen aktivitetsgrupp och plats.

När du gjort ditt val klickar du på Skapa shortcode för att skapa shortcoden. Du behöver sedan uppdatera/spara sidan för att ändringarna ska visas på sidan. När du skapat en shortcode block kan du klicka på Ändra shortcode för att byta till en annan.

Om du har inte har den gamla WordPress redigeraren utan block så finns det istället en knapp, [cw] över verktygsmenyn som du kan använda för att lägga till shortcods till sidan.

Skärmdumpar

Lägg till tillägg sidan där ni söker efter CogWork..
Sök fram, installera och aktivera tillägget CogWork

Inställningssidan för CogWork plugin:et.
Inställningar för CogWork
Infogning av en shortcode inuti en webbsida med gamla WordPress redigeraren. Du kan även skriva in shortcoden om du använder den nya blockredigeraren. Till exempel genom att använda kortkod blocket.
Lägga till en shortcode med CogWork blocket

Exempel på utseende för en besökare